Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «مجید بربری» با بیان اینکه گوهری در وجود شهید مجید قربانخانی بود که سبب تغییر سبک زندگی‌اش شد، گفت: من برای نوشتن خاطرات این شهید با نویسندگان مختلفی مانند رضا امیرخانی مشورت کردم. ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ همزمان با ورود پیکر شهید مجید قربانخانی، شهید مدافع حرم به کشور، کتاب زندگی‌نامه داستانی این شهید نیز در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران با استقبال مخاطبان همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر که "مجید بربری" نام دارد، به‌قلم کبری خدابخش دهقی نوشته شده است. کتاب با خاطرات 21 دی‌ماه سال 94 آغاز می‌شود، زمانی که تعدادی از نیروها در خان‌طومان شهید شده‌ و تعدادی دیگر در محاصره هستند؛ در واقع این بخش از کتاب روایتگر ساعات پایانی حیات شهید قربانخانی است. کتاب با روایت زندگی شهید در لحظات آخر آغاز می‌شود و در ادامه، نویسنده با نثری داستانی و جذاب، تلاش کرده تا تحول روحی شخصیت اصلی کتاب را به نمایش بگذارد.

«مجید بربری» هرچند اولین‌بار در سال 96 از سوی نشر دارخوین به چاپ رسید، اما در نمایشگاه کتاب امسال همزمان با ورود پیکر مطهر شهید،‌ مورد توجه بیشتر مخاطبان قرار گرفت و از جمله آثار پراستقبال حوزه ادبیات دفاع مقدس در آن ایام بود. کبری خدابخشی، در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به چگونگی نگارش این اثر گفت: کتاب برای نخستین‌بار در سال 96 منتشر و رونمایی شد. در سال 97 نیز برای اولین‌بار در برخی از نمایشگاه‌های استانی از جمله نمایشگاه کتاب استان کرمان عرضه شد که مورد استقبال خوب مخاطبان واقع شد. اما اوج توجه مخاطبان به خاطرات شهید قربانخانی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بود.

استقبال از خاطرات یک شهید مدافع حرم

وی ادامه داد: این استقبال هنوز هم ادامه دارد. در صفحات مجازی بارها از سوی افراد مختلف از جمله آثاری بودند که در فهرست خرید کتاب‌ها عنوان شده بود. به گفته ناشر، تاکنون چهار هزار نسخه از این اثر به صورت تک‌فروشی عرضه شده و تاکنون به چاپ دهم رسیده است.

خدابخشی با اشاره به سبک نگارش خاطرات در این اثر و نقدهای مطرح شده توضیح داد: سعی شده تا با نثری روان داستان زندگی این شهید روایت شود، اما انتقاداتی نسبت به برخی موارد مطرح شد؛ از جمله اینکه چرا نویسنده از فلش‌بک‌ استفاده کرده است؟ و ... . کتاب «مجید بربری» از زمان شهادت شهید قربانخانی آغاز می‌شود و بعد کم‌کم به بخش‌‌های دیگر زندگی این شهید می‌پردازد و تا کودکی پیش می‌رود. عموماً در کتاب‌هایی که با این سبک و سیاق نوشته می‌شود، خاطرات از دوران کودکی شهید شروع می‌شود و به شهادت ختم می‌شود، اما ما برای نگارش کتاب «مجید بربری» یک مجموعه خاطرات از زبان اطرافیان، همراهان و خانواده شهید داشتیم. می‌توانستیم این خاطرات را به دو شیوه تدوین کنیم؛ نخست آنکه خاطرات به صورت کوتاه و پشت سر هم نقل شود و دیگر اینکه از روش فلش بک برای ایجاد انسجام میان خاطرات استفاده کنیم که من راه دوم را انتخاب کردم.

برای نگارش کتاب با رضا امیرخانی مشورت کردم

نویسنده کتاب «مجید بربری» به سختی‌های نگارش خاطرات شهید قربانخانی اشاره کرد و ضمن بیان این نکته که نوشتن از حقایق زندگی این شهید و در عین حال جلوگیری از شعارنویسی سخت بود، اضافه کرد: من برای نوشتن خاطرات این شهید با نویسندگان مختلفی مانند رضا امیرخانی مشورت کردم. وقتی موضوع را با آقای امیرخانی مطرح کردم، توصیه کرد که شخصیت اصلی این کتاب را مقدس نکنم و اگر قصد چنین کاری دارم، اصلاً درباره او ننویسم. من برای نگارش این خاطرات، با مسئله‌ای مواجه بودم که باید آن را به گونه‌ای حل می‌کردم. گاه با مسائلی روبرو می‌شدم که از خط قرمزهای جامعه فراتر رفته و اگر آنها را بیان می‌کردم،‌ درست نبود؛ در عین حال باید توجه می‌کردم که باید بخشی از این مسائل بیان شود تا شخصیت‌پردازی کتاب به درستی صورت گیرد و تغییر روحیه شخصیت برای مخاطب روشن شود.

کربلا زندگی شهید قربانخانی را تغییر داد

خدابخشی با بیان اینکه در نگارش خاطرات در درجه اول آبروی شهید برایم اهمیت داشت، افزود: به شهید قربانخانی لقب «حر» مدافعان حرم داده‌اند. ما از زندگی حر چیزی نمی‌دانیم، فقط می‌دانیم که او در ماجرای کربلا آب را به روی امام(ع) بست اما بعد کارش را جبران کرد. شهید قربانخانی نیز همین‌طور بود. من به عنوان نویسنده هر آنچه نیاز بود مطرح شود تا مخاطب با شخصیت همذات‌پنداری کند، نوشته‌ام.

جشن 20 هزار نسخه‌ای کتاب شهید قربان‌خانی با حضور پدر و مادر شهیدچند روایت از زندگی شهید قربانخانی؛ از قهوه‌خانه‌های یافت‌آباد تا شهادت در سوریه

 

این نویسنده ادامه داد: گوهری در وجود این شهید بود که باعث شد مسیر زندگی‌اش تغییر کند و آن، لقمه حلالی بود که از کودکی با آن بزرگ شد. شهید قربانخانی در طول زندگی کارهایی انجام می‌دهد، اما بعد از سفر کربلا تصمیم می‌گیرد تا تغییر کند و این تغییر را می‌توان در نحوه زندگی او بعد از سفر دید.

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35,38/CT3 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات ادبیات مقاومت ایران و جهان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفسنجان به عطر شهید گمنام دیگری عطرآگین می‌شود 

ایسنا/کرمان دبیر ستاد استقبال از شهید گمنام در رفسنجان گفت: پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد.

سرهنگ محسن جمال‌زاده عصر ۱۰ اردیبهشت در نشست خبری با تشریح برنامه‌های حضور شهید گمنام در رفسنجان و انار اظهار کرد: پیکر مطهر شهید گمنام پس از حضور در یادواره شهدای انار و مراسم دعای ندبه کوهبنان، عصر روز جمعه ۱۴ اردیبهشت مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد.

وی افزود: اولین مکان حضور پیکر مطهر به میزبانی هیأت دانش‌آموزی دختران حاج قاسم در محل حسینیه شهید زینلی رفسنجان است و یادواره‌های شهدای لطف‌آباد انار و شهر کشکوییه نیز عصر همان روز به عطر شهدا عطرآگین می‌شود.

دبیر ستاد استقبال از شهید گمنام در رفسنجان بیان کرد: تجمع هیئت‌های مذهبی در محل امامزاده سید غریب رفسنجان به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام، یادواره شهدای عیش آباد و مراسم عزای امام صادق علیه‌السلام در روستای داوران نیز جمعه شب میزبان پیکر مطهر شهید گمنام خواهند بود.

جمال‌زاده بیان کرد: پیکر مطهر شهید جمعه‌شب در محل حسینیه نخل قرار دارد و در این مکان ویژه برنامه‌های مناجات‌خوانی توسط هیأت کربلا در نظر گرفته شده است.

وی افزود: صبح روز شنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه مردم شهیدپرور خطه نوق در مسیر کاروان صادقیه و امامزاده سید جلال الدین اشرف پذیرای پیکر مطهر خواهند بود.

جمال‌زاده یادآور شد، مراسم تشییع پیکر شهید گمنام عصر روز شنبه از ساعت ۱۵ از محل میدان شهید سلیمانی به سمت میدان ابراهیم برگزار و پیکر مطهر در جوار حسینیه نخل به خاک سپرده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • دیدار امیرحسین صادقی با خانواده شهید مدافع حرم
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • استقبال خوانندگان از کتاب پر فروش ترگل
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • رفسنجان به عطر شهید گمنام دیگری عطرآگین می‌شود 
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش